Elektrische Deelauto

De WEC heeft het initiatief genomen om, in samenwerking met de gemeente Groningen, bij het dorpshuis De Bongerd een laadpaal te plaatsen voor elektrische auto’s.

Nu is de volgende stap van de WEC om op deze plek één of twee elektrische deelauto’s naar Woltersum te halen.

Waarom een deelauto

Veel huishoudens bezitten één of twee auto’s. Met name de tweede auto wordt soms maar weinig gebruikt. Een deelauto bied dan ook veel voordelen. “Wij zien de deelauto dus vooral als vervanger voor de tweede of derde auto als die niet vaak wordt gebruikt,”. Veel tweede auto’s zijn oudere exemplaren en is de elektrische deelauto stuk minder milieubelastend in het gebruik”.

Ook voor inwoners van Woltersum en omgeving die geen auto hebben en zo nu en dan wel een auto nodig hebben, kunnen zo autorijden. Deelauto’s zijn vaak voordeliger dan een eigen auto. Het scheelt ook parkeerplaatsen als er minder eigen auto’s in de straat staan. En een elektrische deelauto is beter voor het milieu en klimaat.

De Woltersumse Energie Cooperatie

De energiecoöperatie zet zich in voor energiebesparing en het opwekken van duurzaam geproduceerde energie, waarbij de opbrengsten teruggaan naar duurzame projecten in het eigen dorp en de directe omgeving.

Door de deelauto wordt elektrisch rijden mogelijk voor iedereen. Dit past bij het werk wat wij als energiecoöperatie doen, daarom willen wij dit initiatief nemen.

Hoe werkt het

Wil je ook gebruik kunnen maken van elektrische deelauto’s in ons dorp? Laat het ons weten. Wij zoeken minimaal 10 geïnteresseerden in onze omgeving die het concept een jaar lang wil testen. Sterker nog, als er een directe behoefte is komen we meteen in actie en zijn binnen afzienbare tijd de elektrische deelauto’s een feit. De laadpaal staat er al.

Heeft u belangstelling laat het ons weten